Çağrı Merkezi / 0553 845 62 42

Bize Yazın / danisma@belguzarayyildizoglu.com.tr

Evlilikte Boşanma Süreci Nasıl Olmalıdır?

Anasayfa / Blog / Evlilikte Boşanma Süreci Nasıl Olmalıdır?
Sevdiklerinizle Paylaşın

Evlilikte boşanma süreci nasıl olmalıdır? Sorusunun yanıtını bilmek; çiftlerin birbirini yıpratmadan, çocuklarını üzmeden, medeni bir şekilde ayrılmaları için önem taşıyor. Bazen ne yapılırsa yapılsın, ilişkiyi kurtarmaya yetmiyor ve yolları ayırmaktan başka çare kalmıyor.

Bu durumda, boşanma sürecinin doğru yönetilmesi gerekiyor. Ne yazık ki herkes bu aşamada yeterince saygılı ve duyarlı olmayı beceremiyor. Kendisinden boşanmak istediği için eşini döven, daha da ileri gidip kurşunlayarak yaralanmasına, hatta ölmesine yol açan insanların haberlerini duyuyoruz.

Oysa boşanma sürecinde kontrolü kaybetmeyen ve ayrılığı kabullenen çiftler, ayrıldıktan sonra da birbiriyle sağlıklı iletişim kurmaya devam edebiliyor. Hele ortada çocuk varsa, boşanma sürecinin düzgün bir şekilde yürütülmesi daha önemli.

Evlilikte Boşanma Süreci Nasıl İşler?

Bu sorunun cevabı boşanma davasının niteliğine göre değişir. Boşanma davaları çekişmeli ve anlaşmalı olarak iki gruba ayrılır.

Çekişmeli boşanma davaları bazen yıllarca sürebilir. Anlaşmalı boşanma davaları ise kısa zamanda sonuca bağlanır. Herhangi bir olumsuzluğa mahâl vermemek ve yasal haklarınızdan tam olarak faydalanmak için boşanma avukatı ile anlaşabilirsiniz.

Anlaşmalı Boşanma Süreci

Eşler çocukların velâyeti, evlilik sonrası mâlî konular ve buna benzer hususlarda anlaşmalı olduğu için bu davalar hızlıca neticelenir.

Anlaşmalı boşanma davası açabilmek için gerekli şartlar şunlardır:

·         En az 1 yıl evli kalmış olmak

·         Evlilikten beklenen faydanın kalmaması

·         Evlilik birliğinin temelden sarsılması

·         Tarafların imzasını taşıyan anlaşmalı boşanma protokolü

·         Anlaşmalı boşanma davası dilekçesi (Eşlerden birinin dilekçe ve protokol ile yetkili mahkemeye başvurup dava açması yeterlidir. Anlaşmalı boşanma davası için, çiftin beraber oturduğu yerdeki aile mahkemesine müracaat etmek gerekir.)

Çekişmeli Boşanma Süreci

Eşler arasında evlilik bağından doğan alacaklar, haklar, tazminat, nafaka, çocukların kimde kalacağı gibi hususların biri veya birkaçında anlaşmazlık olabilir.

Söz konusu ihtilafların mevcut olması hâlinde, o boşanma davası çekişmeli olarak nitelendirilir. Hakların tayini mahkeme tarafından gerçekleştirilecektir.

Boşanma sürecinin sancılı geçmesini istemiyorsanız, bu dönemi en doğru şekilde atlatmak için profesyonel destek alabilirsiniz.

Ankara aile danışmanı ile iletişime geçerek uzman yardımı eşliğinde kendinize bir yol haritası çizebilir, böylece hayatınızda yepyeni bir sayfa açabilirsiniz.

Copyright © 2016. Her Hakkı Saklıdır.
Ankara Aile Danışmanı


Yükleniyor...